Natural Horsemanship

2011-02-09 @ 20:20:31
Vi har ingen aning om hur vi ska lösa Krabats alla problem, tex. han är ouppfostrad från marken, skrapar konstant med hoven i golvet, vill inte stå stilla, och när man rider så bockar han, tvärstannar och vänder osv. så fort han bestämmer sig för att han inte vill vara med mer och sådär.
Efter mycket velande har vi nu bestämt oss för att ta ut en NH-tränare så att vi kan få hjälp, minns inte namnet på honom, men han verkade väldigt duktig. Så det här ska bli spännande!
Han kommer vid lunch på fredag och ska hjälpa oss lite. Ev. ska väl Biscaya också få vara med. Han ska visa oss relation och ledarskaps-övningar, men han ska även prova en annan sadel på honom och visa oss hur man rider på ett side-pull träns. (Krabat går ju inte att rida på bett, inte för att han har ont, utan det är bara så att han inte trivs på bett, och hackamore är ju inte så jätteoptimalt, tycker inte om hävstångseffekt när det inte finns kedja)

Ska faktiskt bli väldigt kul! NH är inget jag hållt på mycket med, men det har alltid intresserat mig, och för mig är naturligt det bästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0