Min utrustning

2010-07-03 @ 05:51:42
Tänkte skriva ett inlägg om min utrustning, senare kommer även ett om Biscayas utrustning!
Går från huvudet och neråt!

HJÄLM
- Jag har två hjälmar (hade tre tidigare, men min syster fick den när hon började rida igen)

Min absoluta favorit är min Charles Owen JW (haha självklart JW!) Den är otroligt skön att rida i, sedan så är den ju galet snygg med, stilren och härlig. Många klagar på att den blir varm under sommaren, men jag tycker inte att det är så farligt. Jag rider inte med min JW så ofta längre, eftersom jag är rädd om den, och det vissa dagar dammar det något otroligt i vårat ridhus, och vissa dagar regnar det osv. Ni förstår grejen i alla fall. Den är lite av min fin-hjälm. Precis som man har fin-klänningar osv.



Sedan så har jag en CRW elite med ventilation. Inte den bästa hjälmen, men den duger helt klart. Sjukt ful med, men den kostar strax under 800kr, så det är inte precis en hjälm jag behöver vara rädd om, utan kan rida med den i regn osv. Helt klart värd priset i alla fall!



TRÖJOR/JACKOR/T-SHIRT/OSV
- Jag är inte så petig med det här med tröjor. Kör oftast bara på ett linne och en ful tjocktröja. Jag har ju dock en Kingsland tröja, och den har jag på mig ganska ofta i stallet. Nu är det dock lite för varmt för tjocktröjor tycker jag haha.



RIDBYXOR
- Jag vet inte riktigt hur många ridbyxor jag har, ligger nog ett par undangömda någonstans. Men jag har tre par som jag använder mest.

Mitt favoritpar är mina marinblå pikeur av modellen Cindy. De är verkligen guld värda. Otroligt sköna, otroligt bra passform, och otroligt snygga. Dessutom så är kvalitén helt fantastisk. Jag har haft mina i.. två år nu tror jag, och dom sitter precis som om de vore nya. Det enda negativa med dem är väl att de är så dyra. Jag skulle nog kunna tänka mig att investera i ett par till, men jag skulle inte köpa fler än så, eftersom de är så snordyra. Ett eller två par Pikeur borde varje ryttare ha i sin garderob dock. Eller ja, det går nog att hitta ett par halvskodda för 1700kr, och det är ju inte så farligt.


Mina är dock helt marinblå!


Mitt andra par är ett par från Hööks faktiskt! Ett par bruna CRW exellent. De känns väldigt mycket som Pikeur i tyget, sjukt sköna! De når väl inte upp till Pikeurs nivå, men det är inte långt kvar. Ett stort minus är dock att de blivit lite noppriga i mockan. Någon som har likadana, och hur har de hållt i så fall? Men aja, man får ju vad man betalar för. Det är värt det hur som! Speciellt om ni inte vill lägga pengar på/har råd med ett par Pikeur. De kostar 779kr för vuxen storlekar, och 699kr i barnstorlekar.



Tredje paret är ett par från Cavallo. Jag tycker inte om dem så värst mycket. För det första så går sömmarna upp hela tiden, dessutom så är de väldigt stela och oelastiska. Jag vill ha ribyxor jag kan röra mig i! Men de är väl helt okej antar jag. Använder dem nästan bara när de andra två paren ligger i tvätten eller så. Men de är fasligt snygga. Fast de är har hög midja. Och det är ju inte jätteroligt. Tror att de kostade 1700kr när jag köpte dem, ligger kvar på den prisnivån nu med tror jag.



STRUMPOR
- Jag har inte varit så jättenoga med det här med strumpor. Har slängt ner fem av de billigaste paren när jag köpt hästgrejer då och då.
Dock så har jag tre par strumpor som är fantastiska. De allra bästa är helt klart mina Kyra K. De är galet bra kvalité, de är snygga, och de är sköna. De är lite tjockare i foten, så de är perfekta på vintern. Dock så fungerar dem alldeles utmärkt på sommaren med.
De andra paret är ett par JW. De har hållt superbra, och de är lite tunnare än de flesta andra ridstrumpor. Superbra på sommaren! Har dem i blå/rött och svart/grått. Ingen aning om vad de kostade, varken Kyra eller Jw.

Vrider vaden helt konstigt, men detta är Kyra strumporna i alla fall!



SKOR/RIDSTÖVLAR
- Jag har två par ridskor, och ett par ridstövlar.
Ridskorna har jag aldrig lagt ner speciellt mycket pengar på. Tidigare hade (eller jag har kvar dem, men jag använder dem inte) jag ett par som kostade ca 1000kr, de hade ingen stålhätta och hade gått sönder i fodret på insidan, så mamma tyckte att jag skulle köpa ett par rejäla ridskor. Sagt och gjort, det blev ett par från Hööks. Jag tycker inte om att lägga pengar på ridskor, för oavsett märke så fräter urin och skit på sulan när man mockar och är i boxen, så är man mycket i stallet så kommer de gå sönder likförbannat. Dessutom så vill jag bara att de ska håll ordentligt, märke på skor man mockar i spelar verkligen ingen roll tycker jag. Så det blev ett par rejäla CRW paddock. Kostar 699kr.



Mina ridstövlar är av märket Treadstone. Snygga osv. Men som med alla andra ridstövlar så är det ett helvete att rida in dem, och jag har inte orkat rida in dem. Dels för att jag tycker att det är så hemskt, men också för att de är alldeles för stora, jag har strl 35-36 i vanliga skor. 37 på mina ridskor, och ridstövlarna är i 38, alldeles för stort! Så jag funderar på att sälja dem och köpa ett par som passar bättre. Tråkigt att de bara står och skräpar liksom. Kostar ca 1900kr.





SAKER SOM SKA KÖPAS:

HJÄLMAR:
- Klarar mig alldeles utmärkt på hjälmfronten......... Fast jag ska köpa mig en JW-keps att ha på huvudet, jag är väldigt solkänslig, så eftersom jag ändå måste ha något på huvudet så kan jag ju lika gärna köpa en JW-keps! Finns att köpa på Skara hästsport för 199kr.
TRÖJOR/JACKOR/T-SHIRT/OSV
- Min vinterjacka har inte passat på två vintrar nu, så ska helt klart köpa en ny. Blir en Kingsland eller en JW. Antagligen JW haha. Sedan ska jag nog köpa mig en tunnare JW att ha på hösten.
Jag ska även köpa ett par piké tröjor, vill ha en JW, en pikeur och en Kingsland.
RIDBYXOR:
- Ska köpa ett par JW så fort jag har råd. Och självklart ett par vita till hösten, när jag ska börja tävla! Märke vet jag dock inte. Bryr mig inte så mycket om märke på det, så det blir nog bara ett par vita som är relativt billiga. Sedan ska jag nog köpa ett CRW exellent i färgen latte med.

 



STRUMPOR:
- Min syster tar typ alla ridstrumpor jag har, förutom mina superbra, dem har jag vart noga med att se till att hon vet att jag dödar henne om hon tar dem. Blir nog ett tre pack Kingsland i alla fall, och sedan en knippe billiga ahah :D
SKOR/STÖVLAR.
- Skofroten fungerar. Men mina Treadstone ska jag nog sälja, och sedan köper jag antingen ett par JW eller ett par Tretorn. Tretorna blir röda, mörkblå eller ljusblå i så fall! Röda skulle jag nog tro. Är lite sugen på Mountain horse's krokodilmönstrade! Då i vitt. Dock så är jag inte mycket för djurmönstrat, och de är dyra, 5999kr på Skara hästsport, medans ett par Tretorn kostar 2999kr, JW vet jag inte vad dom ligger på. Är lite sugen på den nyaste Tretorn modellen, men jag tror inte att det blir den, då jag nog vill ha i rött om jag ska ha Tretorn!


Tretorn - Mountain horse - JW (hittade ingen bättre bild på JW-stövlar haha)


haha det blev ett långt inlägg! Har ju nämnt Skara hästsport ganska mycket, så deras hemsida hittar ni här.
Förlåt om det är luddigt skrivet, det är sent, eller ja, tidigt. Så jag är väldigt trött ):

Kommentarer
Postat av: Sätilaryttaren Emma- en glimt av mitt hästliv :D

sv; tack så mycket riktigt gulligt av dig :D



Precis, allt beror på ryttaren oavsett vad hästen kostade...

Jag har två och Ambra (hästen till vänster på headern) har jag hoppat bana på 120 cm, hon ville högre man jag ville/vågade inte riktigt :)

Sen Håjt (hästen till höger på headern) har jag hoppat 1 meter och han har haft två allvarliga skador 08 drog av tåsträckersenan bak och en lös benbit... Sen lite annat problem med ointresserad ägare som bara lät han gå i skogen för att hon inte orkade och fick barn(min syster) så han har bara varit i gång ordentlige i 8 månader tror jag :)

http://www.videofy.me/satilaryttaren/?vid=66193 filmen när jag och håjt hoppar 1 meter. Kanske ska tillägga att det är i trav som vi hoppar :D



Och innan har håjt aldrig hoppat över 50 cm och osäker så han gör framsteg, det samma gäller ambra :)



så det hänger verkligen på ryttaren :)



Häftigt, det är verkligen inte dåligt :D Jag tycker själv att travare är väldigt mångsidiga och passar till mycket :D

2010-07-03 @ 09:38:05
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Sv: Tack för att du tog dig tid och röstade :)!

2010-07-03 @ 13:18:48
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/
Postat av: En liten tös

Hej! Gillar din blogg och tycker att du har många bra åsikter! Framförallt gillar jag när du skriver "debatt"-inlägg eller vad man ska kalla det, dina åsikter om olika saker. Mer sådant! Gärna om djurskyddsfrågor osv :))

Sedan vill jag bara fråga om du inte tycker att det är lite överdrivet inom hästeriet med märkesfixering osv? verkar som att de allra allra flesta hästmänniskor har 20 olika täcken och lika många schabrak osv.... räcker det inte med en hjälm, ett par ridstövlar osv? Hur har man råd med allt?? Man måste väl vara svinrik? Eller?

Skulle aldrig betala de överdrivna priserna, det är faktiskt helt galet.

2010-07-03 @ 21:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0