Täcken

2010-12-09 @ 13:58:37
Jag får ofta höra att jag är överdriven när dte kommer till täcken. Både min och min systers häst är oklippta (pga. att jag inte haft tillgång till klippmaskin), och ändå har min systers häst ett 400g täcke och min har ett 260g täcke.
Hade mina hästar gått ute dygnet runt så att de hade fått ordentlig päls hade de säkerligen kunnat gå utan täcke utan problem. Men jag tycker att hästar som går in på nätterna _ska_ ha täcken på sig, om det nu inte är så att de är en grövre ras som alltid ser ut som mammutar. Men typ ridskolehästar (många av dem klipps ju vid bogen och halsen med) som inte har täcken? Fy så hemskt. Allra värst är det med hästar som inte har fri tillgång och ändå inte har täcke. Har de mat ute så kan de ändå hålla värmen lite bättre.
Sedan förstår även jag att en ridskola inte har råd att köpa ca 40 täcken så att alla får. Men ändå.

Vad tycker ni? <:


Biscaya i sitt JW-täcke


Kommentarer
Postat av: MLI DAHLGREN - ALLROUNDRYTTAREN

sv; en tjej i hjo :) ska ja träna för :P, varför äre inte i skolan längre? :P

2010-12-09 @ 15:13:52
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/
Postat av: emma fors / forzi.blogg.se

håller med dig helt! Förr i tiden fanns ju inte 3 års grejerna, utan bara 4års kvalitén och uppåt. nu ska man visa hästen när den är 3 också, tycker detta är sjukt. skickar med videoklipppet här tänkte jag: http://www.youtube.com/watch?v=IYuILCcgdDM sjukt.

2010-12-09 @ 15:29:10
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: josefineine

Många täckar helt i onödan. Min häst får knappt någon vinterpäls och ändå klarar hon sig alldeles finfint utan täcke på vintrarna oavsett tempratur. Vid storm/nederbörd brukade hon ha täcke.



Nu är hon klippt och går täckad.

2010-12-09 @ 17:15:08
URL: http://minfux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0