Hemma!

2010-10-07 @ 22:13:43
Sådär, nu är jag hemma från Kolmården, har haft två trevliga och minst sagt händelsefulla dagar.

Onsdag:
Gick upp klockan fyra haha, förstår inte ens hur jag orkade upp.
Efter 3,5 timmar eller så var vi framme, där fick vi en introduktion i Etologi,  efter det begav vi oss ut i parken för att se på olika djur. Först fick vi se en utbildningsuppvisning med delfiner, hur kul som helst! Speciellt med tanke på att jag älskar djur som lever i vatten, och vill bli marinbiolog!
Sedan såg vi sälar & pingviner, asiatiska vildhundar/dhole & tigrar, och sist aporna.
Sedan fick vi studera ett av djuren, för mig blev det en tiger vid namn Timur, och använda oss av ögonblicks registrering, som vi senare på kvällen skrev en vetenskaplig rapport om.
Vi fick även en föreläsning om ett av mina absoluta favoritdjur: Vargarna.
Sedan kollade vi på tv, och ah, sedan blev det sovdax. Vilket dock inte var så lätt, eftersom mina kära rumskamrater levde rövare ): Och när de väl somnat hade jag varit vaken så länge att jag blivit pigg HAHA

Torsdag:

Idag började vi med en föreläsning (som jag sov igenom haha) Sedan gick vi ut i parken, och där fick vi göra något helt underbart, gå in till vargarna. Det var verkligen en undebar och speciell känsla som jag inte ens kan beskriva med ord. Jag älskade varje sekund, trots att det var superkallt och regnade så att jag såg ut som en blöt råtta. Vargarna var helt underbara, jättesociala och mysiga. Hälsade på alla och gosade och hade sig. Dte var verkligen jättefint!
Efter att vi lämnat de underbara djuren begav vi oss och såg på rovfåglar, sedan åt vi och sedan kollade vi på elefanterna, noshörningarna & surikater. Surikaterna var hur söta som helst! Efter att vi varit där gick vi och kollade på ökendjuren, antiloper och zebror alltså. haha zebrorna kändes nästan som målade hästar, lite som ett skämt typ, de kändes så overkliga typ!
Efter det hade vi redovisning av den vetenskapliga rapporten, och sedan blev dte hemfärd.
Här är lite bilder från idag, bilder från vargarna kommer nog sedan, stjäl kanske ett par från Emelie ifall det är okej med henne ;$
Taskiga mobilbilder;
Surikater


Gnu!


Gnubebis!

Kommer inte ihåg vad denna arten heter, men arten är i alla fall världens största antilop! Sjukt stor var hanen.



Så ah, nu är jag hemma. Hur trött som helst, ska strax sova, börjar ju sju på APU;n imorgon.

Kommentarer
Postat av: linnea

Elandantilop tror jag att det är ;)

2010-10-14 @ 22:45:26
URL: http://willspirit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0